"Kotuluğe karşılık verme, kim senin sağ yanağına vurursa, ona sol yanağını da cevir… Ezilenler kutsanmıştır… İnsanlar sana hakaret ve eziyet ettiğinde, kutsanmış olan sensin… Duşmanınla hemen uzlaş… İnsanların suiistimallerini affet… Kendin icin dunya malını biriktirme… cunku hazinen neredeyse, kalbin de orada olacaktır…" İsa'nın bu sozleri, Mahatma Gandhi'yi "hoşnut etti". Ona Londra'daki hukuk oğrenciliğinin ikinci sınıfına değin okumamış olmaktan utandığını belirttiği Hinduların kutsal kitabı Bhagavad-Gita'yı hatırlatıyordu. Uzerinde tum yaşam boyunca surecek bir etki bıraktı. "Şuphelere duştuğumde, hayal kırıklıkları yuzume yuzume vurduğunda ve ufukta bir umut ışığı bile gormediğimde," diye yazdı haftalık dergisi Young India'da, 6 Ağustos 1925'te, "Bhagavad-Gita'ya dondum ve beni rahatlatacak bir soz bulup, ezici elemin ortasında hemen gulumsemeye başlarım." Uzun yıllar Mahatma'nın sekreterliğini yapan Mahadev Desai şoyle der: "Gandhi'nin yaşamının her anı, Gita'nın mesajını yaşamak icin harcanmış surekli bir cabadır." Gandhi ona "manevi referans kitabım," derdi.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bhagavad Gita Tanrının Şarkısı Yazar: Kolektif Yayınevi: Dorlion Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 184 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052499023