
Arka Kapak Yazısı
Filozof, aktivist ve eleştirmen kimliğiyle gunumuz tartışmalarına hızla yeniden dahil olmaya başlayan Gunther Anders (1902-1992), en onemli yapıtı sayılan İnsanın Eskimişliği’nde ortaya attığı “Prometheuscu Utanc” kavramıyla, teknolojiye yonelik en erken tarihli ve en zengin eleştirilerden birini dile getiriyor.
Gunluk hayatımıza iyice nufuz ettiği halde hÂl net bir şekilde hesaplaşamadığımız teknolojik başarılar karşısında nasıl bir tavır takınacağımız sorusu uzerine kafa yoranlar, Anders’in eleştirilerini guncel gelişmelere uyarlamakta zorluk cekmeyecekler.
"İnsanın Eskimişliği, kanımca son yılların en onemli kitaplarından biri. Nasıl bir dunyada yaşadığımızı merak edenlerin, ozel yaşamının otesine gecip etkin bir rol oynamak isteyenlerin, dahası bir şeylerin değişmesinden yana olanların ıskalamaması gereken bir derleme. Anders'in ozgun gozlemlerinden nasibini almamış eylem ve projelere daha baştan demode gozuyle bakılabilir. Bu turden bir felsefeye temas etmeyen felsefi yaklaşımlar luksten ibarettir."
-Helmut Gollwitzer -
Yayın Koordinatoru Tuğce Nida Sevin
Yayına Hazırlayan Selcuk Aylar
Kitap Adı: İnsanın Eskimişliği 1.Cilt Yazar: Gunther Anders Cevirmen: Herdem Belen , Huseyin Erturk Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Orijinal Adı: Die Antiquiertheit des Menschen Barkod: 9786053757498