Yazının felsefesi nedir? Bu felsefeyi anlayanlar ve kavrayanlar icin iyi yazmak nedir?
Unlu Amerikalı yazar Edgar Allan Poe'nun 1846'da aylık Graham's dergisi icin kaleme aldığı YAZININ FELSEFESİ (İyi Yazarlar Neden İyi Yazarlar?) adlı denemesi gunumuze kadar etkisini ve onemini hÂl koruyor. Poe, bir teori olduğunu soylemekten kacınmadığı bu yazıda, "etkide birlik" (tek etki) metodunun iyi yazı yazmak icin en onemli hususlardan birisi olduğu sonucuna varıyor. Aynı zamanda doneminin etkili bir eleştirmeni de olan yazar, bu calışmasında "guzel bir kadının olumunu"nun hic tartışmasız "dunyanın en şiirsel meselesi" olduğu iddiasında bulunuyor.
"Herhangi bir dergi sayfasında, yazarın eserlerinden birini, en son noktasına varana kadar, adım adım, detaylı, yontemli şekilde tamamlayabilmesinin ne kadar ilginc olduğunu sıklıkla duşunmuşumdur. Neden boyle bir sayfa asla yayımlanmaz, şaşkınım, fakat sanırım yazar kibri diğer butun sebeplerden once geliyor. Coğu yazar, ozellikle şairler, bir ceşit guzel coşku ile eser yarattıkları anlayışına sahip olmayı tercih ederler ve estetik bir sezgiyle ozende ve duşuncenin bocalayan yavanlığında insanların sahnenin ardına goz atmasına kesin bir tuyler urperticilikle izin verirler."

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yazının Felsefesi Yazar: Edgar Allan Poe Yayınevi: Kafe Kultur Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 48 Ebat: 12 x 19 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051430980