"Sonsuz aşk ihtiyacı gercek tatminini bulamaz" ve "aşk mutlak olanı uyandırır ve onu tatmin etmez".

Dunyada beklentime son vermeye yetecek hicbir şey yok. Yaşamdan beklediğimi ve icimde umutsuzca beklenmeye devam edeni tatmin edecek hicbir şey gelmeyecek başıma. Ve hatta: kafamın icinin yuzduğum denizden daha engin olduğunu sezdiğimden, beni mesken edinmiş arzunun her halukarda bana yanıt olarak sunulabilecek her şeyden sonsuzca daha buyuk olduğunu biliyorum. Ya da nihayet ve bir sırrı ele vermek adına: eminim ki dunya, icimde bulunduğunu soylemeye mecbur olduğum sevme ihtiyacını doyurabilecek hicbir şey barındırmaz…

Ben butunuyle ancak kendilerini butunuyle tatmin edemeyeceğimi duşunduğum ve aynı şekilde beni butunuyle tatmin edemeyeceklerini bilen kişileri sevebilirim. Bu uzuntu bir kez bilindi mi artık uzuntu değildir. Kuşkusuz Antonio Porchia'nın (aşktan en doğru bicimde bahsetmiş adamlardan biri), tek ve kısa yazısında anladığı da budur şoyle dediğinde: "Uzgun, daha az uzgunsun. Uzgun kal…"

Aşk aşağı yukarı umutsuzluk gibidir. Kusursuz umutsuzluk uzerine hicbir zaman hicbir şey denmemiştir. Kuşkusuz korku salan, kalbi olumune durduran ve normalde olumden kacıran hamle kadar guclu bir hamle ile olmeyi dileten bir umutsuzluk var. Bu icimize doğabilir, matemine bahsine girebiliriz. Hicbir kusursuz umutsuz kendini dillendirmek icin burada olmadı. Umutsuzluğun tanımında mutlak sessizlik olmak var.

Dionys Mascolo

Sayfa Sayısı: 104

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Monokl
Kitap Adı: Aşk Ustune Yazar: Diony Mascolo Yayınevi: Monokl İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786056262470