
Oznenin yitimini calışmalarının merkezine alan Foucault, nasıl kısmen ozerk ozneyi kabul eden, ozgurluk, bireycilik, insan hakları gibi duşunceleri tartışan bir duşunure donuşmuştur? Foucault: Oznenin Yitiminden Yeniden Doğuşuna bu can alıcı soruyu odağına alarak Foucault'nun duşunsel evreninin farklı uğraklarına hakim olan arkeoloji, soybilim, soylem, disiplin, iktidar, bilgi ve yaşama sanatları kavramları arasındaki gecişleri aydınlatıyor.
Foucault'nun Collège de France'ta verdiği dersleri butunuyle ele alan ilk geniş caplı tarihsel calışma ozelliği taşıyan bu kitap, yayımlanmış soyleşileri, makaleleri ve konuşmalarını derleyen kapsamlı bir arşiv araştırması sunuyor. Foucault'nun duşunsel evrimini, tutarsızlık iddiaları temelinde değil tarihsel koşulları icinde ele alan Eric Paras, Sartre'la giriştiği oznellik tartışmasının, 68 olaylarının ve 1979 İran Devrimi'nin Foucault'nun duşunce sistemine etkilerini tartışıyor.
"Foucault, 'onceki cabaları beyhude bir nitelik taşıdığından değil, bir duşunme bicimini gidebileceği sınıra dek taşımaları ve o sınırlamaları gorup aşabilmelerinden dolayı calışmaları hem asli bir sureklilik hem de onemli bir yon değişikliği sergilemiş Wittgenstein ve Heidegger gibi ender rastlanan duşunurlerden biri,' olduğunu gostermişti."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 292
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Kolektif Kitap
Kitap Adı: Foucault - Oznenin Yitiminden Yeniden Doğuşuna Yazar: Eric Paras Yayına Hazırlayan: Eda Doğancay Cevirmen: Yunus Cetin Kapak Tasarımı: Deniz Akkol Yayınevi: Kolektif Kitap İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055029548