Modaya Yepyeni Bir Bakış
Giray Sepin'in doğanın muthiş uyumundan ilham aldığı 2019 Yaz koleksiyonu Nonself, TENCEL™ elyaflar iceren kumaşlarla doğaya duyarlı bir tavır sergileyerek surdurulebilir modanın onemine dikkat cekiyor.

Giray Sepin, giydikleriyle eğlenebilen, ozgur hisseden herkesin giyebileceği tasarımlara imza atıyor. 2019 Yaz koleksiyonunun en belirgin yanı da tasarımların dinginliği ve kumaşları. TENCEL™ elyaflar iceren kumaşlarla hazırladığı koleksiyon cinsiyet ayrımı yapmayan parcalardan oluşan, kolay giyilebilen konforlu siluetlerle zamanın ruhunu yakalıyor. Tasarımcı, surdurulebilirliğe dikkat ceken koleksiyonun cıkış noktasını ve hikayesini ise şu sozlerle anlatıyor:
“Koleksiyonlarımda beni heyecanlandıran konular uzerine gidip onlarla ilgili hikayeler anlatmayı seviyorum. Son zamanlarda Ânın farkında olarak yaşamak gerektiğini, kendinde kalmanın onemli olduğunu, her şeyin birlikte buyuk bir uyum icinde hareket ettiğini, bir taraftan da gecici olduğunu yeniden fark ettiğim bir donemdeyim. Doğa tabii ki bu farkındalığın en onemli yardımcısıydı. Bir ciceğin oluşması icin cicek dışındaki farklı etkenlerin bir araya gelmesi gerektiğinin farkına varmak… Su, guneş, toprak, hava, zaman gibi…. Aslında sadece o ciceğe baktığınızda tum varoluş ve uyumu gorebiliyorsunuz. Thich Nhat Hanh’ın The Art Of Living kitabında anlattığı bu felsefe uzerinden yola cıkarak, son derece rahat, kolay giyilebilen ve cinsiyet ayırımı yapmayan parcalardan oluşan bir koleksiyon hayal ettim. Onceki koleksiyonlarımdan farklı olarak daha renkli bir palet kullandığımı soyleyebilirim… Gokyuzu, ağaclar, toprak, su ve guneşten oluşan bir palet… Yavaşlayan, duran ve nefes alan- tum o hızlı temponun icerisinde kendini bulmaya yardım edebilecek bir koleksiyon oldu.”