Jean BAUDRILLARD, cağdaş dunyanın en onemli duşunurlerinden biridir. Felsefe yapan sosyolog olarak da tanınan bu Fransız duşunurun insan bilimlerine ya da sosyal bilimlere yapmış olduğu en onemli katkıyı "simulasyon kuramı" olarak ozetleyebiliriz. Marksist felsefenin (1960'lı yıllardan itibaren) modern dunyayı ya da tuketim toplumunu acıklamasının mumkun olamayacağını savunan Baudrillard, ekonomi-politiğin yerini, gosterge ekonomi-politiğinin almış olduğunu, dolayısıyla uretim bicimi ve ekonomi-politik uzerine oturtulan sınıfsal yapılanmanın sona ererek yerini kulturel bir yapılanmaya bıraktığını ve tuketim toplumu olarak da bilinen bu kulturel-toplumsal dunyanın bir egemenlik bicimi olarak varlığını sonsuza dek surdurmeyi amacladığını soylemektedir. Baudrillard duşuncesinin temellerine ait bazı kavramlar ve bolumlerin sunulduğu bu kitap, okuyucunun ozgun metinlere ulaşması icin onemli bir kopru vazifesi gorecektir.

Sayfa Sayısı: 288

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Say Yayınları
Kitap Adı: Baudrillard - Fikir Mimarları 22 Yazar: Oğuz Adanır Yayınevi: Say Yayınları İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9789754689105