“Sade, gunumuzde turlu gorunumler altında donen temel soruna eğilmemizi istiyor bizim: İnsanın insanla ilişkilerine…”
- Simone de Beauvoir
Yatak Odasında Felsefe, yazıldığı tarihten gunumuze kadar tartışılmış, incelenmiş ve donem donem yasaklara uğramış bir eser. Sadizmin isim babası Marquis de Sade bu kışkırtıcı yapıtında toplumda kabul edilen ahlak sınırlarını aşar, normlara saldırır ve şu ilk cumleyle başlar: “Her yaştan ve cinsiyetten şehvet duşkunleri, bu eseri sadece sizlere armağan ediyorum.”
Madam De Saint-Ange’ın “cinsel” eğitim vermek icin evine davet ettiği on beş yaşındaki Eugenie ile gecirdiği iki gunde yaşananları diyaloglar halinde anlatan kitap, metafizikten estetiğe, felsefeden tarihe kadar bircok konuda okurları duşunmeye zorluyor. Sade ise hem doneminin siyasetini yerden yere vurup hem de cağdaşı filozoflara eleştiriler getirirken, yazılmasının uzerinden 200 seneyi aşkın bir sure gecmesine rağmen okurları şaşırtmaya, etkilemeye ve onlara keyif vermeye devam ediyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Yatak Odasında Felsefe Yazar: Marquis De Sade Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053759775