Dunyaya gelme bahtsızlığı buyuk bir kotuluk ve telafisi mumkun olmayan bir zararı icinde taşır. Bunu felsefenin şimdiye kadar kulaklara hoş gelen, yurekleri teselli eden tatlı ve melankolik sesiyle değil, son derece katı ve mantıki bir dille savunur kitabın yazarı David Benatar. Ve iflah olmaz iyimserlere fena surprizleri vardır. Cunku butun hayatlar gorunduğunden cok daha fazla acı bir tecrubeye sahiptir. Surekli yukseltilmeye calışılan mutluluk, zevk ve keyif standartları gercek rakamlara dokulduğunde derin bir icsel sefaleti ve mutsuzluğu gizler. Yeryuzune adım atmış olmakla insan esasen cekmeyeceği ıstıraplara gebe kalmıştır. Bu yuzden gelecek adına ideal nufus “sıfır” olmalıdır ve mesken tutulan bu dunya yaşamak, hayal kurmak ve temelinde cocuk yapmak icin ideal bir yer değildir.
“Sonunda Eyup ağzını actı ve doğduğu gune lanet edip şoyle dedi: Doğduğum gun yok olsun, ‘Bir oğul doğdu’ denen gece yok olsun. Karanlığa burunsun o gun… zifiri karanlık yutsun o geceyi… Cunku… anamın rahminin kapılarını ustume kapamadı. Neden doğarken olmedim, rahimden cıkarken son soluğumu vermedim?”
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Keşke Hic Olmasaydık-Var Olmanın Kotuluğu Yazar: David Benatar Cevirmen: Cansu Ozge Ozmen Yayınevi: Doğu Batı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052133507