
Erich Auerbach, tartışmasız en onemli eseri olan Mimesis'i ve cok sayıda onemli makalesini, Nazi Almanyası'ndan kacarak 11 yıl kaldığı İstanbul'da yazdığı halde ulkemizde yeterince tanınmıyor.
Tıpkı Auerbach gibi uzun yıllardır İstanbul'da yaşayan Martin Vialon'un hazırladığı bu seckiyle, Auerbach'ın bir kısmına sadece Turkcede ulaşılabilen on dort yazısını ve bir kısmını İstanbul'dan yazdığı birkac mektubunu Turkiyeli okurların gundemine taşıyoruz. Bu yazılarda Auerbach, Montaigne, Pascal, Montesquieu, Voltaire, Vico ve Rousseau gibi duşunurlerin calışmalarını, Dante, Flaubert, Stendhal ve Proust gibi yazarları, Mimesis'te de kapsamlı bir bicimde ele aldığı gercekcilik meselesini ve son donemlerde cok tartışılan "dunya edebiyatı" kavramını incelikli bir bicimde ele alıyor. O zamanki hayatını ve duşunsel ilgilerini yansıtan mektuplarının, ozellikle de Walter Benjamin'e yazdığı ve Turkiye'nin o zamanki siyasal konumuna dair kısa ama tok gozlemler iceren mektubun ozel bir ilgiyi hak ettiğini duşunuyoruz.
Martin Vialon da secki icin yazdığı kapsamlı sunuş yazısında Auerbach'ın hayatını, eserlerini ve mirasını değerlendiriyor.
Sayfa Sayısı: 320
Baskı Yılı: 2010
Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık
Kitap Adı: Yabanın Tuzlu Ekmeği Yazar: Erich Auerbach Cevirmen: Sezgi Durgun Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9789753427821