"Daha kendi kendinizi aramamışken beni buldunuz. Boyledir tum inananlar; inancın değeri azdır bu yuzden. Şimdi size beni yitirmenizi, kendinizi bulmanızı buyuruyorum; hepiniz beni yadsıdığınız gun, ancak o gun geri doneceğim sizlere..."
Ecce Homo, Nietzsche'nin mutlak bir suskunluğa gomulmeden hemen once kaleme aldığı otobiyografik bir metin, felsefi duşuncesinin bir seyruseferi. Neredeyse bir oturuşta yazıyor metni Nietzsche (15 Ekim – 4 Kasım 1888), buyuk bir neşeyle, şarkı ve dans formunda adeta. Zihnin ote yakasına gecmeden once kitaplarıyla son bir kez buluşmak istiyor belli ki, tek tek cağırıyor onları, yaşama evet deyişin o şen korosu ustinsan'ın turkusunu soyluyor birlikte. Ve şu soruyla kapanıyor kitap: "– Anladınız mı beni? Carmıhtakine karşı Dionysos."
Şair Can Alkor'un 1970 TDK Ceviri Odulu'ne layık gorulen eşsiz cevirisiyle sunuyoruz Ecce Homo'yu.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Ecce Homo - Kişi Nasıl Kendisi Olur Yazar: Friedrich Nietzsche Cevirmen: Can Alkor Yayınevi: Norgunk Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 119 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257917018