Edward W. Said Humanizm Ve Demokratik Eleştiri
Said," II. Dunya Savaşından beri suregelen genel humanist faaliyetin en buyuk kitabı, Auerbach'ın Mimesis'i uzerine ve bu kitabın bugun bizim icin neden kalıcı bir ornek oluşturduğuna dair" konuşuyor.
Geleneksel humanistik eğitim uzun yıllardır saldırı altında. Said bu son kitabında birleştirmeyi, ozgurleştirmeyi ve aydınlatmayı hedefleyen daha demokratik bir humanizmin hÂl mumkun olduğunu savunuyor. Beşeri bilimleri canlandırmada bir strateji olarak geliştirilmiş bir diyalog ileri suren Said, okumanın insanlara devamlı sorgulamayı, bozmayı ve yeniden duzenlemeyi oğrettiğini ileri suruyor.
"Said cağın onde gelen duşunurlerinden birisi."
–The New York Observer
"Edward Said Amerika'da yazan en seckin kultur eleştirmenlerindendir." –Cornel West
"Said, bilim insanı, estetikci ve politik aktivist olarak mukemmel ve eşsiz bir ornek. Duşunmemizi her alanda sorguluyor ve teşvik ediyor."
–Washington Post Book World
"Edward Said bize kim olduğumuzu ve iktidarın hizmetkÂrları olmak istemiyorsak ne yapmamız gerektiğini anlamamıza yardım ediyor."
–Noam Chomsky
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Humanizm ve Demokratik Eleştiri Yazar: Edward W. Said Cevirmen: Cağdaş Dedeoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 216 Ebat: 12 x 20 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050381689