"...Konfucyus "Oğrenmek ve oğrendiğini uygulamak; bu zevkli değil midir? Dostlar uzaktan geldiğinde sevinmez miyiz? Rahatsızlık duymadan bilinmeyeni yaşamak; bu cesur olmak değil midir?" dedi.
Yu-tzu, "İyi oğlan ve iyi kardeş olan adamlardan azı, uzerindeki kişilere direnmekten hoşlanır. Uzerindeki kişilere karşı koymaktan hoşlanmayan ancak tartışmayı seven kişi yoktur. Centilmen kişi koklere onem verir. Kok salındığı zaman, Yol doğar. Ve iyi bir oğul ve kardeş olmak sevginin koku değil midir?" dedi.
Konfucyus "Duzgun kelimeler ve ovucu bir gorunuş nadiren sevgiyle bulunur" dedi.
Tseng-tzu"Gunde uc kez kendime soruyorum; diğer insanlara karşı vefasız olduğum oldu mu? Dostlarıma yalan hic soyledim mi?
Verdiğim oğutleri kendim uyguluyor muyum?" dedi.
Konfucyus, "Bin arabalık bir ulkeye rehberlik etmek icin yaptığın işi onurlandır ve doğru ol; az para harca ve insanları sev; insanlara karşı uslubuna dikkat et." dedi..."

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yavaş Yuruyene Celme Takılmaz Yazar: Konfucyus Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 122 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257243254