Osmanlı Felsefe Calışmaları dizisindeki tum yayınlar cevriyazı ve sadeleştirme kalıbında hazırlanmaktadır.
“Bu kucuk kitap butun gulme olaylarını incelemek ve acıklamaktan cok uzaktır. Ruhla ilgili her olay gibi gulmek hadisesi de bir taraftan fizyoloji, diğer taraftan sosyoloji ve felsefe ile temas halindedir. Gulmek henuz bir ilim halini alamadığı icin genel gorunum itibariyle butunuyle kuram ve felsefe sistemleriyle acıklanmaktadır. Sozun kısası bu konudaki fizyolojik ve sosyolojik felsefe kuramları pek coktur. Bu kuramlar icinde en dikkate değer olanı ise estetik hayal gucu ile ortaya konan felsefi tezlerdir. Bunların icinde en gelişmişinin Bergson’un Gulmek ismindeki eseri olduğu uzman eleştirmenler tarafından buyuk oranda onaylanmıştır. İşte ben de bu eseri esas kabul ettim. Fakat oncelikle gulmek hakkında ceşitli filozof ve Âlimlerin en dikkate değer incelemelerini ozetleyerek bir araya getirmeyi ihmal etmedim.”
Mustafa Şekip Tunc
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gulmek Nedir? ve Kime Guluyoruz? Yazar: Mustafa Şekip Tunc Yayınevi: Cizgi Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051963709