Postmodernizm ve Mahremiyetin Donuşumu, ozellikle son yuzyılda dunyayı derinden etkileyen Batı duşuncesiyle Batılı yaşam tarzlarını sorgulayan farklı zamanlarda yazılmış eleştirel metinleri bir araya getiriyor.

Şimdilerde modernitenin toplum tasarısının nihayete erdiğine ilişkin bir mutabakattan soz ediliyorsa dahi modernite sonrası yururluğe giren postmodernitenin uyandırdığı beklenti, kısa zamanda bircok eleştirel dikkatin de konusu haline geldi. Bazı eleştirmenlerce Batı medeniyetinin en baskıcı, en totaliter evresi olarak gorulen postmodernizm, kendini kitlelere sunma biciminin aksine; farklılıkları torpuleyen, doğruları bolerek coğaltan, hakikati flulaştıran, ‘değer’i değersizleştiren bir tabiata sahip. Boyle bir yaşam ve kultur atmosferinin mahremiyete nasıl baktığını, mahremiyeti nasıl donuşturduğunu irdeleyerek başlayan metinler; din, gelenek gibi kavramların ozelleştirilmesi, kitle iletişim araclarının mahremiyet anlayışına etkisi gibi guncel pratiklerin sebeplerini sorgulayarak suruyor.

Kitapta, olup bitenler karşısında sosyal bilimlerin tepkisi, yontem sorunu bağlamında ele alınırken birey, toplum, ozgurluk, oryantalizm, kureselleşme, cokkulturluluk, turizm, hermenotik, iktidar, teror gibi Batı kaynaklı pek cok kavram da eleştirel bir bakışla ele alınıyor.

Postmodernizm ve Mahremiyetin Donuşumu’nde Batı’nın yerkurede tek başınaymış gibi serkeşce hareket etmesinin başka toplumlar uzerindeki yıkıcı kıyıcı etkisi; her turlu bilginin, imajın, goruntunun hızla aktığı sanal evrende mahremiyetin imkansızlığı, ‘goz’un hÂkimiyetinin gunumuz gosteri toplumunu nasıl kurup şekillendirdiği tartışılıyor.

(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: Postmodernizm ve Mahremiyetin Donuşumu Yazar: Kenan Cağan Yayınevi: Pruva Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 20 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058039759