İnsan soyunun ve insan soyu icin kutsal olan her ne varsa onun dostları! Ozenli ve ciddi denemeden gecirdikten sonra, kendiniz icin inanılmaya değer olan şeyi kabul edin, ama yalnızca aklın yeryuzunde sahip olduğu en buyuk serveti, yani gerceğin en son deney taşı olduğu ayrıcalığını inkar etmeyin! İnsanlar ahlaklı ve bilge kılınmadan nasıl mutlu edilebilirler? `Ben ve belki de benimle birlikte okuyucularımın bir kısmı beni, bundan daha iyi olması mumkun olmayan bir dunyada bir yurttaş olarak gormeye ikna olduk. Tum canlıların en iyisinden, olası taslakların en mukemmeline kadar en iyi planda yer almak icin secilmiş olduğumdan butunu temsil eden kucuk bir parca olarak, varlığıma daha fazla değer veriyorum. Kendini aşağılamayan tum yaratılmışlara: Dirilt bizi, olalım! Yaratıcı bizden hoşnut olsun! diye sesleniyorum. Sınırsız mekanlar ve sonsuzluklar, tum guzellikleriyle evrenin zenginlikleri, sadece her şeyi bilenin gozleri onunde acılacak; ben ama bulunduğum yerdeki bakış acımla, zayıf aklıma odunc verilen algılayışla donatılmış bir bicimde, bakabildiğim kadar etrafıma bakınıp Butun`un en iyisi ve her şeyin bu Butun`un yuzu suyu hurmetine iyi olduğunu daha da cok kavrayacağım.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Yaşamın Anlamı Yazar: Immanuel Kant Yayınevi: Birey Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 124 Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2010 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789752640115