Şupheler icinde kıvrandığım, hayal kırıklıklarını goğuslemek zorunda kaldığım ve ufukta hicbir ışık goremediğim gunler yaşadım. Boyle zamanlarda Bhagavad Gita'yı actığımda, her zaman bana teselli veren bir beyit buldum. Ve ustume coreklenen acılara rağmen gulumsemeyi başardım.

"Tanrı'nın Turkusu" anlamına gelen Bhagavad Gita, dunyadaki en buyuk kutsal kitaplardan biridir. Savaşcı Arcuna'nın ilah Krishna ile savaş meydanında yaptığı sohbetlerin hikayesi, Hinduizm'in evrensel değer taşıyan felsefesini ve hikmetini icerir.

Mahatma Gandhi, kendi yaptığı Bhagavad Gita tercumesi ve tefsirini, 1926 yılında dokuz ay boyunca surdurduğu manevi sohbetlerde, muritlerine aktarmıştır. Gandhi'nin Bhagavad Gita tercumesi ve tefsiri, XX. yuzyılda Hindistan'da, bu alanda verilmiş en onemli eser kabul edilir. Gandhi sade ve acık bir dille, sıradan insanların manevi yaşamını doğrudan ilgilendiren meselelere değinmektedir. "Nefssiz amel" diye nitelendirdiği ideali aydınlatmak icin, olağanustu tecrubelerinden ve ic dunyasında bitip tukenmek bilmeyen arayıştan bahseder. Gandhi'nin Gita'sı, dini ne olursa olsun butun okuyucuları, Tanrı aşkına ve dunyaya karşılıksız hizmet etmeye davet ediyor.
(Arka Kapak'tan)

Dili: Turkce
Yayınevi: Kaknus Yayınları
Kitap Adı: Bhagavad Gita Yazar: Mohandas Karamchand (Mahatma) Gandhi Cevirmen: Vecihi Karadoğan , Seda Ciftci Yayınevi: Kaknus Yayınları İlk Baskı Yılı: 2004 Dil: Turkce Barkod: 9789756698952