
İnsanlar dunyayı algılamasaydı, dunya var olmaz mıydı?
İnsan, neyin var olduğunu belirleme konusunda ozel bir yere mi sahip?
Gunumuzun en ilginc felsefi arayışlarından biri olan Nesne Yonelimli Ontoloji (NYO), bu sorulardan yola cıkıyor. NYO’nun kurucularından ve en etkili savunucularından Graham Harman bu kitabında kolay anlaşılır bir dille NYO’nun temellerini ve etki alanlarını ortaya koyuyor. Spekulatif gercekciliğin sağlam bir tanımını yaptıktan sonra bunun toplumsal ve siyasal sonuclarını ele alıyor, ardından da felsefe ve sanattaki yansımalarını tartışıyor.
Arkeoloji, mimarlık, tasarım, ekoloji, tarih, feminizm, muzik, sosyal teori, edebiyat teorisi, medya calışmaları, siyaset gibi alanlardan ornekler sunarak ve gecmişten gunumuze felsefecilerle diyaloğa girerek “her şeyin teorisi” olmaya aday yeni bir nesne ontolojisinin gerekli olduğunu savunuyor.
Harman’ın 2017 tarihli kitabı Nesne Yonelimli Ontoloji, gunumuzdeki en canlı felsefe tartışmalarından birini anlamak ve takip etmek isteyenler icin bulunmaz bir kaynak.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Nesne Onemli Ontoloji-Her Şeyin Yeni Bir Teorisi Yazar: Graham Harman Cevirmen: Oğuz Karayemiş Yayınevi: Tellekt Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058043350