Nihilizmin en onemli temsilcilerinden biri olan Friedrich Nietzsche, bu eserinde kendisine yonelttiği soruları yanıtlarken benliğine ve kişiliğine dair duşuncelerini okurlarına acıyor. “Neden Bu Kadar Bilgeyim?”, “Neden Bu Kadar Akıllıyım?”, “Neden Bu Kadar İyi Kitaplar Yazıyorum?”, “Neden Bir Yazgıyım?” gibi soruların cevabını verirken aslında bir yandan kendimizi de sorgulamamıza neden oluyor. Nietzsche, kendi yaşamından da ornekler vererek belki de daha once uzerine hic duşunmediğimiz konulara değinip, eleştirel bir bakış acısıyla derinlemesine bir inceleme sunuyor.
Eserlerinde benzersiz bir psikoloğun konuştuğunu soyleyen Nietzsche, kendine has uslubu, kıvrak zekÂsı ve nuktedan diliyle hayata dair duşuncelerini ongoruleriyle birlikte okurlarına aktarıyor.
“Muritlerim olsun istemiyorum. Kendime inanmak icin bile fazla kotuyum, kaldı ki kitlelere hitap edeyim… Yarın obur gun kutsal olarak anılmak en buyuk korkum. Bu kitabı neden onceden cıkardığımı anlıyorsunuzdur, kimse fesatlık etmesin diye... Bir aziz olmak gibi bir isteğim yok, soytarı olurum daha iyi…”
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Neden Bu Kadar Akıllıyım? Yazar: Friedrich Nietzsche Yayınevi: Zeplin Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052060674