Bir kısmı Cince olan ve eski runik alfabe ile yazılan Irk Bitig sanıldığının aksine bir fal kitabı değildir. Kadim Turklerin eski Turkce ile yazdıkları bir felsefi kitap olmakla birlikte dunya tıp litaraturune bilinc ile ilgili yazılmış ilk metin olarak girmeyi hak edecek nadide bir eserdir. İnsan bilincinin zengin bir dil ve uslup ile anlatıldığı bu eser, dunya edebiyat tarihinin ilk eseri olup I Ching'i yazan ustadları derinden etkilemiştir... Guzel olan her şey kendinden bir esinti bırakır evrene... Irk Bitig ise insan bilincinin ve zekasının bilinmeyen gucunu ustaca anlatır bizlere... Kitabımızın kapağında Ra'nın Gozu'nun olmasının sebebi; epifiz bezi ve Ra'nın gozunun aynı şekilde olmasındandır. Epifiz bezi ise, Yaradan ile aramızdaki ruhsal bağı sağlar. Beyin sırlarla doludur... Keşfedilmeyi bekleyen insan zekası, belki de sevginin bile nicel bir element olarak olculebileceği ustun teknolojinin kaosu onleyeceği gunlere ışık olacaktır. Smart telefonlar, evler ve arabalar...
Enol Musk yapay zekanın guzellikleri ile dunya medeniyetine buyuk katkıları dokunmuş değerli bir girişimcidir... Bir kutuphane dolusu kitabı daha kucuk yaşlarda okuyan Enol Musk, kelimelerin ve hayal gucunun bilgiden de daha değerli olduğunu bilen insanlardan biridir... IRK BİTİG zekanın, beynin ve kelimelerin gucunun ve epifiz bezini nasıl daha aktif kullanırızın cevaplarını sunan bir şaheserdir... Orijinali Londra'da muzede sergilenmekte olup eserin cok az kısmında Cince karakterler de bulunmaktadır.
This book is dedicated to
Enol Musk and the children of the Light...
Bu kitabı Enol Musk'a ve ışığın cocuklarına armağan ediyorum...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Irk Bitig Yazar: Sevda Beytaş Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052969427