Bertrand Russell'ın bu kitabı Turkcede ilk kez yayımlanıyor…

Elinizdeki kitap, B. Russell'ın siyaset felsefesine yaptığı en onemli katkı olarak değerlendirilir. Bu kitapta Russell'ın klasik liberalizmden kopuşuna ve modern kapitalizmi irdeleyen kapsamlı bir siyaset teorisi geliştirmesine tanık oluruz.

I. Dunya Savaşı'nda insanların şevkle birbirini boğazlaması Russell'ı dehşete duşurur. Liberal duşuncenin olup biteni acıklamaktaki yetersizliği karşısında Russell, "insan yaşamının şekillenmesinde durtulerin daha etkili olduğu inancına" dayanan bir siyaset teorisi geliştirir. Modern gundelik yaşam yaratıcı ve yapıcı durtuleri oylesine bastırmaktadır ki insanlar tatminsizliklerini savaşla gidermeye calışırlar.

Russell, devlet, ekonomi, eğitim ve aile kurumlarını yaratıcı durtuleri acığa cıkaracak şekilde inşa etmeden yeni topluma ulaşamayacağımızı savunur. Ulke meselelerinde ve işyerinde ozyonetim, bu yeniden inşanın en temel ilkesidir.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 229

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: BGST
Kitap Adı: Toplumsal Yeniden İnşanın İlkeleri Yazar: Bertrand Russell Redaksiyon: Ali K. Saysel Yayına Hazırlayan: Ali K. Saysel Cevirmen: Taylan Doğan , Şebnem Duran Yayınevi: BGST İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789756165706

[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu