"Doğmadan once olmuş olduğumuzu" hic duşundunuz mu? "Ben doğmadan once sonsuz bir aman suresi akıp gitti;butun bu zaman suresince ben neydim" sorusunu hic sordunuz mu kendinize?.. "Ben yok oluyorum fakat dunya var olmaya devam ediyor" , "Dunya yok oluyor fakat ben var olmayı surduruyorum" cumleleri neyi ifade ediyor? Bu kitabı okuduktan sonra olum ve yaşama farklı bakacaksınız. Sevdiklerinizi seyahate cıkmışlar gibi sevmeye devam edeceksiniz olduklerinde bile ve tabiata borclu hissedeceksiniz onları sizin yaşamınıza dahil ettiği icin... Olumun golgesinde cumleler kuran Kant'ın en kıymetli oğrencisi olan Arthur Schopenhauer, "Şayet mezarların kapısını calacak ve olulere tekrar dirilmek isteyip istemediklerini soracak olsaydık başlarını sallayacaklardı," diyerek olumu sevimli kılıyor. O halde bilinc neye hizmet ediyor? Gorevi nedir bilincin? Yaşamı bir kez tatmış ve onu son derece lezzetli bulmuş olmamızı goz ardı edebilir miyiz?
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 64
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Oda Yayınları
Kitap Adı: Olum ve İcsel Doğamızın Yok Edilemezliği ile Olan İlişkisi Yazar: Schopenhauer Cevirmen: Elif Yıldırım Yayınevi: Oda Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789753854085