Montaigne ile okuyucu arasına girecek olan herkes, boş sozler soylemek tehlikesine duşer. Yeni duşunce, insan bilincinin insanı ve doğayı serbestce tanımak cabası ise, Montaigne bu cabanın ilk buyuk hamlesidir.
Denemeleri, "kendini tanı" ilkesinin butun bir omre uygulanmasıdır. Bu bakımdan Montaigne, Sokrates'i Platon'dan cok daha iyi anlamış sayılabilir.
Sabahattin Eyuboğlu
"Yalnızca Sokrates, Bilge adını almaya hak kazanmıştır. Kendisini boylesine tanıyan kimse, kendinden ne kadar soz etse yeridir.
Bence insan ne olduğunu bilmekte dikkatli olmalı; iyi yanını da kotu yanını da ayırım gozetmeden, bilincli bir şekilde ortaya cıkarmalıdır.
Herkes, kendisi icin bir derstir; yeter ki kendini yakından tanıyabilsin. Bildiklerimi soylemiyor, kendimi inceliyorum burada. Başkalarına değil, kendime ders veriyorum."
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: İnsan Yazar: Michel de Montaigne Cevirmen: Nuriye Yiğitler Yayınevi: Kafe Kultur Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 112 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051430263