
Bilimsel Bakış'ta Bertrand Russell bilimin ne olduğunu acıklıyor, bilimi din ile sanat gibi oteki bilme bicimlerinden nelerin ayırdığı uzerinde duruyor ve bilimsel toplumun geleceğiyle ilgili ongorulerini paylaşıyor. Russell'a gore bilim belli olguları birbirine bağlayan genel yasaları araştırır, bu anlamda, ancak soyut ve hayali bilgilere ulaşabilen diğer bilme bicimlerinden ustundur.
Bilim, teknik aracılığıyla insanı daha guclu bir varlığa donuşturur. İnsan bu gucu cevresi ve kendisi uzerinde kullanmaktan hicbir zaman kacınmamıştır. Russell eğer insanlık bilim yolunda ilerlemeye devam edecekse bu guc kullanımının geleceğin bilim toplumunda ne tur olumlu ve olumsuz sonuclar doğurabileceğini bir "utopya" tasviri aracılığıyla tartışır. Bu "utopya"nın pozitif mi yoksa negatif mi olduğu sorusunu yanıtlamak okura kalmıştır. Sorunun yanıtını arayanlar Aldous Huxley'nin Cesur Yeni Dunya ve George Orwell'in 1984 adlı romanlarına bakabilirler, cunku kimilerine gore Bilimsel Bakış bu eserlerin fikir babasıdır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 256
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Say Yayınları
Kitap Adı: Bilimsel Bakış Yazar: Bertrand Russell Cevirmen: Funda Sezer Editor: Sinan Koseoğlu Yayınevi: Say Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786050204599
[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu