"Bu denli hastalıklı bir topluma iyi uyum sağlamak, sağlıklı olmanın bir olcutu olamaz."

"Şupheli, kafa karıştırıcı, ukala ve somurgeci olanlardan bariz şekilde ayrılan, kendisine adeta tutulduğum bir isim var: Krishnamurti. Gunumuzde 'gercekliğin efendisi' olarak adlandırılabilecek tek kişi. Onunla hic tanışmadım, ama dunyada tanışmayı buyuk bir ayrıcalık sayacağım başka biri daha yok. 'Dunya Oğretmeni' adını hak eden bir kişi varsa, o da Krishnamurti'dir. Ama benim gozumde onun en onemli yanı, kendini bir ustat veya oğretmen gibi değil, sade bir adam olarak gormesidir.

İnsan, kavraması kolay olanı kabul etmeye isteksizdir; bir aracı tarafından kurtuluşa goturulmeyi ister, kendine rehberler, danışmanlar, liderler, sistemler, ritueller arar. Oğrenmeyi bilgeliğe, gucu ise ayrım yapma sanatına tercih eder. Ama her şeyden onemlisi, oncelikle dunyanın 'ozgurleşmesi' gerektiğini savunarak, kendi ozgurluğune giden yolda calışmayı reddeder. Ancak Krishnamurti'nin de defalarca belirttiği gibi, dunyanın problemi bireyin probleminden doğar.

-Ey insanlık, nedir boylesine azimle kurtarmaya calıştığın? Kucucuk egon mu? Ruhun mu? Kimliğin mi? Ancak bunları kaybettiğinde kendini bulursun. Tanrı icin endişelenme; o kendine nasıl bakacağını cok iyi bilir. Sen kendi şuphelerinin uzerine git, her turlu deneyimi kucakla, arzulamaya devam et. Ne unutmaya ne de hatırlamaya calış; deneyimlediklerini ozumse yeter, cunku hakikat daima olduğu yerdedir."-
-Henry Mıller-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 368

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Ganj Yayınları
Kitap Adı: Yaşam Uzerine Yorumlamalar Cilt 1 Yazar: Jiddu Krishnamurti Cevirmen: Burcu Demir Editor: Gokce Cicek Kapak Tasarımı: Şukru Karakoc Yayınevi: Ganj Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055006402