Et tenin olmuş olanı değildir, tum acıları taşımış ve yaşayan tenin tum renklerini uzerine almıştır. Tum o cırpınmalı acılar ve kırılganlık, ama aynı zamanda rengin ve cambazlığın cekici icadı. Bacon, "hayvanlara acıyın" demez, daha ziyade, acı ceken tum insanlar birer et parcasıdır, der.
-Gilles Deleuze-
Butun iyi yazarlar en azından zihin psikolojisinin imkansızlığı uzerinde anlaşırlar. Bilincin bilgiyle ozdeşleştirilmesini bu kadar titizlikle eleştirmeleri işte bu yuzdendir. Bunlar bir tek, zihne bir doğa kazandıran etmenlerin belirlenimi konusunda farklılık gosterirler. Bu etmenler kimi zaman bedendir, yani madde: Bu durumda psikoloji yerini fizyolojiye bırakmalıdır. Kimi zaman tikel ilkelerdir, yani maddenin psişik bir dengi, ki psikoloji bunda hem tek mumkun nesnesini hem de bilimsel koşulunu bulmaktadır. Cağrışım ilkeleriyle Hume, daha zor ya da daha curetkar olan bu ikinci yolu secmiş olur. Materyalizme olan sempatisi ve aynı zamanda bunun karşısındaki tereddudu de bundan kaynaklanır.



Sayfa Sayısı: 176

Baskı Yılı: 2014


Dili: Turkce
Yayınevi: Norgunk Yayıncılık
Kitap Adı: Francis Bacon - Duyumsamanın Mantığı Yazar: Gilles Deleuze Cevirmen: Can Batukan , Ece Erbay Yayınevi: Norgunk Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789758686483