Felsefeyi Mizah Yoluyla Anlamak

Thomas Cathert & Daniel Klein

Dikkat! İcerde Felsefespri var!

"Yılın en matrak coksatarı" -The Boston Globe

"Cok guldum, cok şey oğrendim, cok sevdim" -Roy Blount Jr.

Felsefe mi? Felsefeyi anlamak icin buyuk bir dehanın zekÂsına ve peygamber sabrına sahip olmak gerekir. Bu doğru değil! Bu komik, ele avuca sığmaz, cok yonlu ve zengin icerikli kitap bu efsaneyi yerle bir ediyor.

"Platon Bir Gun Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer…" ile birlikte kendinizi olağanustu eğlenceli bir felsefe dersinin icinde bulacaksınız. Felsefi kavramların esprilerle nasıl aydınlatılabileceğini, mizahın da aslında buyuleyici bir felsefi icerik barındırdığını goreceksiniz. Ama bir dakika… Bu iki kavrayış yolu, yani felsefe ile espri aynı şey mi yoksa? Fıkra ve esprilerin kuruluşu ve etkisiyle felsefi kavramların kuruluşu ve etkisi aynı malzemelere dayanmaz mı? İkisi de aynı şekilde aklımızı gıdıklamaz mı? Şey, biraz duşunup sonra soylesek?

Harvard'lı iki felsefe profesorunden "guldururken duşunduren" bir Stand-Up

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 200

Baskı Yılı: 2010

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 125

Baskı Yılı: 2010

Dili: Turkce
Yayınevi: Aylak Kitap

Kitap Adı: Platon Bir Gun Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer Yazar: Daniel Klein , Thomas Cathert Cevirmen: Algan Sezginturedi Yayınevi: Aylak Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13x19 İlk Baskı Yılı: 2010 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Orijinal Adı: Plato and a Platypus Walk Into A Bar Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786055691226