Felsefenin elması Joseph Jacotot'nun başına duşmuştur: 1818'de surgunde bir devrimci olan Jacotot Belcika'da Fransız edebiyatı okutmanı olarak yarı-zamanlı bir iş bulur. Tek kelime Fransızca bilmeyen Flamanlara, kendisi de tek kelime Flamanca bilmediği halde hocalık etmek zorundadır... İkidilli bir Fénelon baskısı koşar imdadına; "oğrencileri"nin kendi kendilerine Fransızca ve Telemak'ı oğrenmelerine kılavuzluk eder. İnsanın bilmediğini de oğretebileceğini gosteren bu tuhaf deneyin sezdirdiği kacınılmaz sonucu anlamakta hic gecikmez Jacotot: Bilen ile bilmeyenin, oğreten ile oğrenenin, kol emekcisi ile zihin emekcisinin, kısacası zekÂların eşitliği.
Bu şaşırtıcı hikÂyeyi ve Jacotot'nun felsefesini anlatan Jacques Rancière hem eğitim uzerine cok ozgun bir duşunce sunuyor hem de zekÂların eşitsizliğini ve bilgi hiyerarşisini bahane eden toplumsal eşitsizlik tasavvurlarına onemli eleştiriler getiriyor. "Ozgurleştirmeksizin eğiten aptallaştırır," diyen Cahil Hoca, eğitimciler ve eğitim sistemi uzerine kafa yoranlar icin olduğu kadar siyaset felsefesiyle ilgilenenler icin de ufuk acıcı bir kitap.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 144

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık
Kitap Adı: Cahil Hoca Yazar: Jacques Ranciere Yayına Hazırlayan: Muge Gursoy Sokmen Cevirmen: Savaş Kılıc Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Baskı Sayısı: 2. Basım Sayfa Sayısı: 144 Dil: Turkce Medya Cinsi: Ciltsiz ISBN: 9789753429665