Son yuzyılın son filozoflarından Ko?akowski ile, soruların yorungesinde ilginc bir felsefe yolculuğu: Neden Hicbir Şey Yok da Bir Şey Var?

Leibniz'in meşhur sorusunu kitabına başlık olarak secen Leszek Ko?akowski, felsefe tarihinin otuz buyuk ismini mercek altına yatırmaktan daha cok, onlara Âdeta bir cicek durbununden bakıyor: Her filozofu, felsefe tarihine kazandırdığı sorusu ışığında inceliyor. Sıkı metinler sunuyor, ama okurunu sıkmıyor. Hatta, her filozofun kusursuzmuş gibi gorunen felsefi sistemini anlattığı yazılarını sorularla bitiriyor ve boylece okurlarını da felsefi bir surece davet ediyor.

Ko?akowski, ozellikle Avrupa'da son zamanların en sevilen felsefe kitaplarından biri haline gelen denemeler toplamına bir uyarıyla başlıyor bu nedenle: Amacım size hap şeklinde bir felsefe tarihi sunmak değil. Bu kucuk kitap, cok yoğun bir ders kitabı, ansiklopedi veya sozluk olsun duşuncesiyle hazırlanmadı. Eğer bir oğrenci bu denemeler ışığında bir sınava girmeye kalkarsa hayal kırıklığına uğrayacak ve sınavdan kalacaktır. Felsefeyle ilgili bir suru iyi ders kitabı, ansiklopedi ve sozluk var ve benim niyetim Platon'u, Descartes'ı ya da Husserl'i "ozetlemek" değil, ki bu sacma bir heves olurdu. Bunun yerine, bu buyuk filozoflara, her birinin felsefesindeki bir duşunceye -onemli bir duşunceye, felsefi yorumlarının temeli olan ama aynı zamanda bugun hÂl anlayabildiğimiz bir duşunceye, sadece bir duşunce parcası olmayan fakat icimizi titreten bir duşunceye yoğunlaşarak yaklaşmak istiyorum. Her denemeyi okura yoneltilen sorularla bitirmeye calışacağım: O filozofun felsefesinden kaynaklanan, hÂl onemli olan ve hÂl cozumlenmemiş sorularla.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 250

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Jaguar Kitap
Kitap Adı: Neden Hicbir Şey Yok Da Bir Şey Var Yazar: Leszek Kolakowski Cevirmen: Suat Kemal Angı Editor: Ferhat Ozkan Yayınevi: Jaguar Kitap İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786056587894