1969 yılında yayınlandığında Lacan ve cevresini, ozellikle de, kitabın yayınından hemen sonra Deleuze’un birlikte felsefe yapmaya başlayacağı Lacan’ın oğrencisi Félix Guattari’yi derinden etkileyen bu yapıt, donemin psikanaliz tartışmalarına yepyeni boyutlar getirmişti.
Yuzey mi derinlik mi, Carroll mı Artaud mu? Deleuze son kertede Artaud’dan yana olsa da, butun 'anlamın mantığı’nın yuzeyde yattığını belirtir:
“Artaud edebiyatta mutlak derinlik olmuş ve kendisinin de dediği gibi acı cekmek pahasına yaşamsal bir bedeni ve bu bedenin mucizevi dilini keşfetmiş tek kişidir. Bugun hÂl bilinmeyen alt-anlamı araştırmıştır o. Ama Carroll yuzeylerin efendisi ya da olcumcusu olarak kalır, herkes yuzeyleri o kadar iyi bildiğini sanır ki araştırmaya kalkışmaz bile, oysa butun anlamın mantığı orada yatıyor."
Anlamın Mantığı yayınlanışının ellinci yılında, Turkcedeki bu yeni baskısıyla, derinde ve yuzeyde onu bekleyen okurlarla buluşuyor.

(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: Anlamın Mantığı Yazar: Gilles Deleuze Eser Hakkında: Ufuk Usterman Redaksiyon: Orcun Turkay Cevirmen: Hakan Yucefer Yayınevi: Norgunk Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 371 Ebat: 15 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2015 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Orijinal Dili: Fransızca Barkod: 9789758686780