" (...) Beni olecek halde gorduğunuz zaman, bir meşenin golgesine goturun, size vaat ederim ki oradan geri doneceğim."
Rousseau'nun olumunden sonra yayımlanan otobiyografik yapıtı itiraflar'ın en belirgin ozelliklerinden biri kuşkusuz acık yurekliliği ve cesaretidir. Yazarın doğumundan (1712) 1765 yılına kadar gecen surenin oykusunu anlatan eser, bir taraftan samimi anılar uzerinden bize seslenirken, diğer taraftan da otobiyografik bir roman olarak okunabiliyor.
insan hayatını buyuk izlekler peşinde kuşatan itiraflar; aralarında minnet, cennet-cehennem, kutsal kitap, inanc, aşk, olum, doğa, hastalık, bağlılık, eğitim, sosyal yapı, hukuk, dil, ozgurluk arayışının da olduğu nice kavram ve olgularla bizi yeniden ve iceriden yuzleştiriyor.
18. yuzyılın icinden yukselen ve kendi zamanını aşarak bize ulaşan Rousseau'nun itiraflar'ında belirleyici olan anılar, sanki yazıldığı anda yaşanmış gibi canlıdır. Zamana karşı anılarına şans vermekten korkmayanların hic zaman kaybetmeden okuması gereken bir kitap.
İnsan duşunmeden edemiyor: insanlar bu dunyadan cekip gitmeden hemen once, Rousseau'nun bin sayfayı aşan itiraflar'ı gibi geride bir eser bırakacak olsaydı dil ve dunya daha farklı olur muydu? Kuşkusuz bu soruya en anlaşılır cevabı itiraflar'ı okuyanlar verecektir.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 800
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Islık Yayınları
Kitap Adı: İtiraflar Yazar: Jean - Jacques Rousseau Cevirmen: Kenan Somer Yayınevi: Islık Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059018241