Hayatımız oncelikle bakır bozukluklarla yapılmış bir odemeye benzer; bizim bu odemeye karşı bir alındı makbuzu vermemiz gerekir; bakır bozukluklar gunler, alındı makbuzu olumdur.
Zamanın bizi telaş icerisinde biteviye koşturup durması, bize asla nefes alma imkÂnı sunmaması, elinde kamcıyla buyurgan bir işveren gibi hepimizin tepesinde beklemesi ile hayatımızın bir azap ve işkenceye donmesi arasında en kucuk bir bağ kurma imkÂnı yoktur. Zaman yalnızca can sıkıntısının cenderesi icinde kıvrananların başına bela kesilmez ve onları sıkboğaz etmez.
Varsayalım insan soyu kaldırılıp her şeyin kendiliğinden gelişip olgunlaştığı, sutlerin balların yerden kaynadığı, yiyeceklerin dallarından koparılmayı beklediği, herkesin gonlunden gecirdiğini hic vakit kaybetmeksizin onunde bulduğu ve elde etmekte hic guclukle karşılaşmadığı Utopia ulkesine goturuldu; o zaman ne yapardı bu insanlar? Ya can sıkıntısından olurlerdi, ya kendilerini asarlardı ya da olmadı birbirlerine duşerler, kavga dovuş birbirlerini boğup oldururlerdi.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Hayatın Anlamı Yazar: Arthur Schopenhauer Cevirmen: Ahmet Aydoğan Kapak Tasarımı: Say Grafik Tasarım Yayınevi: Say Yayınları Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2007 Baskı Sayısı: 7. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789754686784