1930’lar Almanya’sının felakete goturen koşullarında yazılan kitap, milliyetciliğin kultur icindeki izlerini kılcal damarlarına kadar surerken butun bir Batı dunyasının kultur ve duşunce tarihini liberter bir gozle analiz etmekte…
Bu kitap hakkında ne dediler:
Milliyetcilik ve Kultur her turlu ovguyu hak eden, ozgun fikirlerle dolu olağanustu aydınlatıcı bir kitap. Albert Einstein
Milliyetcilik ve Kultur, hem geniş caplı bilgilendirici analizleri hem de devlet tapıncına yonelik
mukemmel eleştirileriyle siyaset felsefesine onemli bir katkıdır. Bertrand Russell
Rocker’ın, uzun tarihsel gecmişi keskin bir zekÂyla analiz ettiği bu calışma insan toplumuyla
ilgili duşuncemize onemli bir katkıdır. Despotizmin şu veya bu biciminin insanlığın umutlarını, amaclarını ve imkÂnlarını ele gecirdiği cağımızda, kitapta ifadesini bulan bakış acısının altı iki kez cizilmelidir. Lewis Mumford
Milliyetcilik ve Kultur, cağımızın sorunları ve aydınlanma yıllarıyla ilgilenen herkes icin iyi bir rehber olacak. Geniş bilgi birikimiyle dolu bu onemli esere sahip olmaktan buyuk mutluluk duyuyorum; ve dunyanın her yerine ulaşmasını diliyorum. Thomas Mann
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Milliyetcilik ve Kultur Yazar: Rudolf Rocker Yayınevi: Kaos Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 24 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789757005544