Bu kış stilinizi Mango’nun en şık parcaları ile yeniden yaratmaya hazır mısınız?

Mango 2019 Sonbahar/Kış kampanyası “Shared Moments”, samimi ve doğallığın peşinde beraberlik mesajını vurguluyor. Sonbaharın kendine ozgu tonlarının, yenilikci kumaşların, organik koton ve bohem ruhunun one cıktığı koleksiyon, birbirinden şık parcaları icerisinde barındırıyor. Kampanya cekimleri icin İskocya’nın doğal guzelliklerini ziyaret eden Mango, kış manzaralarını ana teması olarak belirledi.
Unlu İngiliz fotoğrafcı Glen Luchford tarafından cekilen karelerde ise son zamanların dikkat ceken modellerinden Mathias Lauridsen’de yer aldı. Vogue tarafından 2014’de tum zamanların en iyi modelleri arasında yer alan Mathias’ı cekimlerden bir sure uzaklaştırdık ve son donemin moda anlayışı hakkında konuştuk.
Moda endustrisinin bugunku durumunu nasıl değerlendirirsin?
Yıllardır bu sektorun bircok değişikliğe uğradığını gordum. Film sektorunden, dijital Alana, fotoğrafcılığa, stilist ve tasarımcılara kadar. Bircok acıdan, sektorun sosyal medya’nın da oyuna girmesiyle daha cok demokratikleştiğini soyleyebilirim. Normal insanlar artık markaları direkt olarak etkileyebiliyorlar. Aslında, bir vizyonu satışa sunan, bir hayali satan bu endustri icin bu epey riskli oldu. Kitle tuketiciliği surdurebilirliğe, kaliteye ve cevreye tehdit oluşturuyor.
Bir değişiklik yapabilseydin ne yapardın?
Yapmak isteyeceğim en buyuk değişiklik moda sektorunu cevreye dost bir hale getirebilmek olurdu. İklim değişikliğini goz onunde bulundurmadan hic bir değişikliğin bir onemi kalmıyor.
Moda endustrisine girmek isteyen genc erkeklere ne onerirdin? Onları bekleyen zorluklar neler?
Bu ne kadar harika bir kariyer olursa olsun aynı zaman da cok garip de olabiliyor. Sektoru olduğu gibi kabullenip kendileri icin en iyi dengeyi sağlamalarını onerirdim.
Mango erkeğinin tarzını nasıl tarif edersin?
Gunluk, şık ve kendine guvenli
Kampanya cekimi esnasında en beğendiğin parcalar hangileriydi?
Gomlek ve t-shirt’lerin ustune giyilen yun cekete bayıldım. Kullanışlı parcalara bayılırım. Uzun yıllar kullanılabilen zamansız parcalar cok tarz olabiliyor. Kendime bu tip parcalar her zaman edinmeye calışırım.
Bu sonbahar-kış sezonunun trendleri sence neler olacak?
Sıcak ama bir o kadar da canlı parcalar.