Mosyo Girard bize bir kitap tavsiye etti ve mutlaka okumamızı soyledi. Bu, Aix-Marseille Universitesi Rektoru Jules Payot’un “İrade Terbiyesi” adlı kitabı idi. Ertesi gun şehre inerek kitabı aldım, ihtiyar bir meşenin dibine oturarak okumaya koyuldum. Okudukca icimde tahassur ve nedamet ile karışık muphem bir acı duymaya başladım. Kendi kendime, “Ah bu kitap on sekiz yirmi yaşlarımdayken elime gecmeliydi” diyor ve geciktiğim icin uzuluyordum.
Prof. Dr. Ali Fuat Başgil
Disiplin icinde calışmayı bu kitaptan oğrendim.
Cemil Meric
Tembelliğe neden olan dış cevrenin tum zararlı etkilerine karşı Payot’un onerisi şudur: İrade Eğitimi. Peki, bu irade eğitimi nedir ve nasıl yapılır? İşte Payot, yılların gozlemi ve deneyimi ile irade eğitimi savaşının her bir evresini ve yapılacakları tek tek anlatıyor. İrademiz ne kadar guclu olursa hayatta sağlıklı, mutlu ve başarılı olma şansımız da bir o kadar artar.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İrade Terbiyesi Yazar: Jules Payot Cevirmen: Derya Ozturk Yayınevi: Flipper Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 208 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052245088