
Yaşamın gunluk ayrıntılarında yer alan gizemlere, sahnenin gerisindeki guclerin varlığına ilk ne zaman inanıldı? Dunyanın yaratılması hakkında akıl yurutmeye ilk ne zaman başlandı ve bunlar hangi terimlerle dile getirildi? Doğa "olguları"nın otesine, spekulasyona, ruhsallığa, "merak etmeye" ne zaman gecildi? Bu inanclar ve akıl yurutmeler ne zaman Yunanların "felsefe" adını verdikleri disiplin icinde kokleşmeye başladı? Antik dunyanın sayısız tanrı ve tanrıcası nasıl tek bir Tanrı haline geldi? "Otemizde" olanla ilgilenme ve butunluğe yonelik bu talebi kabul etme cabasının ne kadarı felsefedir? Neyi, ne kadar bilebiliriz?..
Robert C. Solomon ve Kathleen M. Higgins felsefi duşuncenin koklerini ve gelişimini kolay anlaşılır bir dille, kapsamlı şekilde ele alıyorlar. Ustelik coklukla yapıldığı gibi sadece Batı merkezli bir odaktan hareket etmiyor, Doğu'yu da aynı şekilde inceliyorlar: Hinduizm, Budizm, Taoizm, Yahudilik, Hıristiyanlık, İslÂm gibi buyuk dinsel felsefelerin yanı sıra erken Yunan, Hint ve Cin filozofları ile onlardan onceki mitolojik gelenekleri işliyor; felsefe tarihini geniş tarihsel ve kulturel bağlamları icinde değerlendiriyorlar.
Bilim, somurgecilik, devrimler, dunya savaşları, varoluşculuk, postmodernizm, feminizm gibi bircok konuyu da atlamayarak gunumuz dunyasıyla felsefenin bağlantısını inceleyen Felsefenin Kısa Tarihi, sunduğu geniş bakış acısıyla felsefeye ilgi duyan herkes icin onemli bir calışma.
Sayfa Sayısı: 398
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Felsefenin Kısa Tarihi Yazar: Robert C. Solomon , M. Higgins Cevirmen: Mustafa Topal Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9789750511455