Cağımızın en buyuk filozof, bilgin ve sosyal eleştirmenlerinden olan Bertrand Russell (1872 – 1970), İngiltere’nin tanınmış, liberal ve soylu bir ailesinden gelir. Uc yaşında babası olunce buyukannesinin yanında ozel eğitim gorerek yetişti. Cambridge’de cok ustun yetenekli bir oğrenciydi. Bilimsel calışmalarına 1895’de gittiği Almanya’da başladı. I. Dunya Savaşı’nda butun gucuyle savaşa karşı cıktı. Bu nedenle Cambridge’deki derslerine son verildi. Aynı nedenle 1918 yılında 6 ay hapse mahkûm edildi ve en onemli eserlerinden birini cezaevinde yazdı. 1920’de SSCB’ye gitti; bu ulkenin yonetmenden hoşlanmadı. Cin’de daha uzun sure kaldı ve oradaki koklu uygarlığın akla uygunluğunu beğendi.
1950’de Nobel Edebiyat Odulu’nu alan Russell, Aylaklığa Ovgu’de faşizm, eğitim ve felsefe gibi toplumsal sorunları irdeliyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Aylaklığa Ovgu Yazar: Bertrand Russell Cevirmen: Mete Ergin Yayınevi: Cem Yayınevi Hamur Tipi: 3. Hamur Sayfa Sayısı: 192 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 1999 Baskı Sayısı: 6. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057995919

[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu