Toplumsal Araştırma Enstitusu'nun bir duşunce akımı olarak ortaya cıkan Frankfurt Okulu, 1. Dunya Savaşı sonrasında onemli bir sosyal teori merkezi konumuna geldi. Uyelerinden Adorno, Horkheimer ve Marcuse, Frankfurt Okulu'nun genel yaklaşım bicimi olarak Eleştirel Kuram olarak adlandırılan Marksist Kuram'ı ortaya koydular. Eleştirel Kuram, sosyoloji, siyaset bilimi, kultur ve ideoloji alanlarında yapılan calışmalarda etkili oldu. Başta Habermas olmak uzere son katılan uyelerinin yaptığı felsefi ve sosyolojik calışmalar Avrupa'da ve Kuzey Amerika'da ses getirdi.

"Tom Bottomore, bu kitapta bize Frankfurt Okulu'nun doğuşunun ve cokuşunun ana ozelliklerinin etkileyici bir ozetini sunuyor. Kitap aynı zamanda 'Eleştirel Kuram'ın belli başlı onderlerinin eleştirel bir değerlendirmesi olduğu icin, vardığı sonuclar bazı bakımlardan tartışmalı olacaktır. Tom Bottomore, Frankfurt Okulu'nun tutarlı bir Markscı toplum kuramı paradigması oluşturma başarısızlığını, felsefece duşunmenin yuksek duzeyinden tarihin ve ampirik olguların bulanık sularına inmeyi reddetmelerinde konumlandırırken, yadsınamaz bir bicimde meselenin ozune dokunuyor."
-Peter Hamilton-
(Tanıtım Bulteninden)



Sayfa Sayısı: 128

Baskı Yılı: 2016


Dili: Turkce
Yayınevi: Say Yayınları
Kitap Adı: Frankfurt Okulu ve Eleştrisi Yazar: Tom Bottomore Cevirmen: Umit Husrev Yolsal Yayınevi: Say Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786050202991