Birinci ve ikinci ciltte Hint Vedaları’ndan Kadim Cin’e, Antik Yunan, Roma ve Ronesans Avrupa’sına kadar getirdiğimiz secki, ucuncu ciltle surduruluyor.
Kadim cağlarda başlayan felsefi arayış; yani maddenin ozunun ve hareketinin yasalarının ne olduğu tartışmasıyla başlayan surec, artık, insanın ve toplumların doğasının ve değişiminin sosyal yasalarının saptanmasıyla taclanıyordu. Aydınlanma Cağı ve ozellikle de Fransız materyalizmiyle tarih sahnesine cıkan baldırı cıplaklar, o gune kadar tarihte eşi gorulmemiş radikal duşunce ve eylemlerle dunyayı yeni bir cağın eşiğine getiriyordu. Amerikan Bağımsızlık Savaşı ve Fransız Devrimi’yle birlikte hem burjuvazinin iktidarı mutlaklaşıyor hem de sanayileşme hamlesiyle modern kapitalizm cağı başlıyordu.
Diğer ciltlerde olduğu gibi bu eserde de Sadık Usta, 18. yuzyıldan başlayarak, 19. yuzyılın başlarına kadar uzanan surecte, dunyanın değişimine onemli katkıda bulunan duşunurlerin fikirlerini ve yaşamlarını inceliyor.
Ucuncu cildin kapsamındaki duşunurler, metinler ve olaylar şoyle: Diderot, d’Alembert, Voltaire, La Mettrie, Rousseau, Helvetius, d’Holbach, Thomas Jefferson, Thomas Paine, Robespierre, Saint-Just, Amerikan Bağımsızlık Beyannamesi, Fransız Devrimi Anayasa Taslakları.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Dunyayı Değiştiren Duşunurler 3 Yazar: Sadık Usta Yayınevi: Kafka Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786054820726