
Bundan onceki uc ciltte Hint Vedaları’ndan başlayarak Kadim Cin’e, Antik Yunan, Roma ve Ronesans Avrupa’sına; oradan da Aydınlanma donemi ve modern ideolojilerin ortaya cıktığı 19. yuzyıl Avrupa’sına kadar getirdiğimiz secki, dorduncu ciltle devam ediyor.
Burjuvazi, Amerikan ve Fransız Devrimi’nde “ozgurluk, eşitlik ve kardeşlik” vaadiyle iktidara gelmişti. Ancak sanayileşme ve kapitalist uretim, emek sınıflarını sefalete mahkûm etti. Dolayısıyla, Avrupa’nın en gelişmiş ulkeleri olan İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya ve Carlık Rusya’sında yeni ve adil bir duzenin, eşitlikci bir uretim ve boluşumun mumkun olup olamayacağına ilişkin felsefi tartışmalar neşet edecekti. Bu cağ aynı zamanda, “yeni ideolojiler cağı” da olacaktı.
İngiliz ekonomi politiği, Alman idealizmi, Marksizm ve Narodnizm olarak bilinen “Rus Halkcılığı” bu cildin ana unsurlarını oluşturuyor. Diğer ciltlerde olduğu gibi bu eserde de Sadık Usta, dunyanın değişimine yaşamsal katkılarda bulunan duşunurlerin fikirlerini ve yaşamlarını inceliyor.
Dorduncu cildin kapsamındaki duşunurler şunlar: F. Quesnay, A. Smith, D. Ricardo, Sismondi de Sismondi, Kant, Hegel, Feuerbach, Belinski, Herzen, Marx ve Engels.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Dunyayı Değiştiren Duşunurler 4 Yazar: Sadık Usta Yayınevi: Kafka Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786054820733