"Amacım erken İyonyalı oğretmenler ile dunyaya yeni bir şeyin-bilim dediğimiz şeyin- geldiğini ve ilkin onların Avrupa'nın o gunden bu yana izlediği yolu saptamış olduklarını gostermek olmuştur, oyle ki bilimin 'dunya uzerine Helenik yolda duşunmek' olduğunu soylemek onun yeterli bir betimlemesidir. Bu nedenledir ki bilim Yunanistan'ın etkisi altına girmiş olan halklar arasında olmanın dışında hicbir zaman varolmamıştır.
...
"Anımsanmalıdır ki bilim ve felsefe başladığı zaman dunya daha şimdiden cok yaşlıydı. Ozel olarak Ege Denizi Neolitik cağdan başlayarak yuksek bir uygarlığın, Mısır ya da Babil uygarlıkları kadar eski, ve onemli olan pekcok noktada ikisinden de ustun bir uygarlığın yeri olmuştu. Sonraki gunlerin Yunan uygarlığının başlıca bunun yeniden dirilişi ve surdurulmesi olduğu her gun daha buyuk bir acıklık kazanmaktadır.
...
Yapıtlarını inceleyeceğimiz insanların her birinin bir İyonyalı olması dikkate değer bir olgudur. Yalnızca Akragaslı Empedokles bu kuralın dışındadır ve bu kuraldışı belki de gercekte olmaktan cok gorunurdedir."
-John Burnet-
(Tanıtım Bulteninden)



Sayfa Sayısı: 272

Baskı Yılı: 2014


Dili: Turkce
Yayınevi: İdea Yayınevi
Kitap Adı: Erken Yunan Felsefesi Yazar: John Burnet Cevirmen: Aziz Yardımlı Yayınevi: İdea Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9789753971034