Doğu bilgeliğinin en başta gelen kaynaklarından biri... Hintlilerin kutsal kitabı... Bir yaşam felsefesi... Bir şiir... Mahabharata destanının bir parcası... Savaş başlamak uzere... Savaş alanının ortasındaki bir atlı arabanın icinde, savaşmak istemeyen bir yiğit diz cokmuş, okunu yayını elinden bırakmış... Arabacısından Bhagavat-Gita'yı dinliyor... Uyanıyor, bilincleniyor... Arabacı bilinc, atlar kamcılanan istekler, savaş yaşam, tekerlek zaman, araba beden, arabanın sahibiyse "ben"... Ya kendisini herşeyden ayrı goren bu "ben" kim? Bhagavad-Gita'nın adı bilinmeyen yazarı, Hint felsefelerini, inanclarını, uygulamalarını gozden geciriyor, tartıyor ve bir senteze ulaştırıyor. Zaman ve sınır tanımayan goruşlerini acıklıyor ve yaşam savaşı icinde kendi kendini tanımanın oğretisi olan Karma Yoga'yı geliştiriyor. Eski cağlardan beri filozofları, bilgeleri, gizemcileri, gonul ve yol erlerini etkilemiş olan bir kitap Bhagavat-Gita.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bhagavad Gita Yazar: Kolektif Cevirmen: Omer Gungoren Yayınevi: Yol Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2016 Baskı Sayısı: 3. Basım Barkod: 9789757569817