
Tanış olup tartışmaktan maksadın "işi kolay kılmak" olduğu soylenir. Fakat gunumuzde en kolay işleri bile icinden cıkılmaz hale getiriyoruz. Niye butun tartışmalarımız sarpa sarıyor? Neden hakikati aramak dururken one surduğumuz şeylerin lehine onyargıların bizi tutsak etmesine izin veriyoruz? Hatta izin vermekle kalmayıp davayı bile bile yokuşa surmenin, dolayısıyla hakkı adaleti engellemenin yollarını arıyoruz?
Schopenhauer Kitaplığı'nın bu onuncu kitabında duşunur butun omrunce cok cektiği ve cektiklerini yeri olsun olmasın, bulduğu her fırsatta dile getirmekten cekinmediği: "İnsan doğasının yetersizliklerinin uzerini ortmek icin kullandığı eğri yolları", "inatcılık, kendini beğenmişlik ve namussuzlukla yakından akraba olan dar kafalılık ve yetersizliğin" sinip pusuya yattığı yerleri bir bir acığa cıkarıyor. İkbal avcısı siyasetciler, servet ve şohret peşindeki dava vekilleri, hulasa mugalatayı meslek, safsatayı meşrep haline getirenler… savulun: İpliğiniz pazara cıkıyor!
Sayfa Sayısı: 152
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Say Yayınları
Kitap Adı: Tartışma Sanatının İncelikleri Yazar: Arthur Schopenhauer Cevirmen: Ahmet Aydoğan Yayınevi: Say Yayınları İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786050200317