Elinizdeki kitap, Amerikalı profesor Gerald L. Gutek'in Şikogo Loyola Universi'nde oğretmen eğitimi programına yonelik olarak yaptığı araştırma ve calışmalarının sonucunda ortaya cıkmıştır. Eğitime ilişkin felsefi ve ideolojik duşunceler ile kuramları hem kaynakları, hem de gelişimleri bakımında tarihsel bir surec icinde değerlendiren eser, bu nedenle eğitim duşunceleri tarihe de bir ışık tutmaktadır.
Eserde, felsefi sistemler, ideolojiler ve kuramların baz aldıkları kavramlar irdelenip kapsamlı olarak acıklanmış, sozgelimi Utopyacılığın Liberalizmi eleştirisi, cağdaş eğitime Varoluşculuğun getirdiği eleştiri gibi konulara yer verilmesi sistem ve kurumlar arasında karşılaştırma yapılmasına olanak sağlamıştır. Ayrıca eserin bir diğer onemli niteliği birbirine karştırılan 'felsefi sistem', 'ideoloji' ve 'kuram' kavramlarına acıklık getirerek bunlar arasındaki ilişkileri serimlemiş olmasıdır.
Kitap, oncelikle oğretmen eğitimi programlarındaki eğitim felsefesi ya da eğitimin kulturel temelleri gibi derslerde kullanılmak uzere tasarlamış olmakla birlikte, icerdiği konular nedeniyle eğitim felsefesinin yanı sıra, eğitim sosyolojisi, eğitim tarihi alanlarında ve eğitimle ilgili diğer dersler ve yapılacak araştırmalarda yararlanılabilecek temel bir kaynak olma ozelliği taşımaktadır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 368
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Utopya Yayınevi
Kitap Adı: Eğitime Felsefi Ve İdeolojik Yaklaşımlar Yazar: Gerald L. Gutek Cevirmen: Nesrin Kale Kapak Tasarımı: Nilufer Korkmaz Yayın Yonetmeni: Mustafa Coban Yayınevi: Utopya Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2001 Dil: Turkce Barkod: 9789758382613