19. yuzyılın tanınmış eğitimcilerinden olan Fransız yazar Jules Payot, bir bireyin İrade Eğitimi sayesinde tutkularından arınıp kendini geliştirmenin ve ozgurleşmenin yolunu bulabileceğini soyler. Hayat boyunca edinilen tum bilgiler ve ailede, okulda alınan eğitim, iradeyi guclendirmede kullanılabilecek kaynakları bizlere sağlar.Payot, işte bu kitapla beraber, İrade Eğitimi adına vurgulanabilecek en onemli hususları başlık başlık inceler. Kitabı kuramsal ve uygulamaya yonelik iki temel bolume ayırır. Tembelliği, yenmemiz gereken duşman olarak tanımlamıştır ve bir amacı takip ederek zihnimizdeki fikirleri surekli olarak beslemeye cabalamamız gerektiğini vurgular. Kendi fikirlerinin haricinde, unlu duşunurlerin fikirlerine de kitabında yer veren Payot, İrade Eğitimi hakkındaki cesaret kırıcı, yanlış teorilere ozellikle yer vermiş ve bunları temellendirerek acıklamıştır.Eksiksiz bir ceviriyle hazırladığımız İrade Eğitimi, zamanında Cemil Meric ve Ali Fuat Başgil gibi onemli isimleri fazlasıyla etkilemiştir.
“Kendi kendime, ah bu kitap on sekiz yirmi yaşlarımdayken elime gecmeliydi diyor ve geciktiğim icin uzuluyordum.”
Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İrade Eğitimi Yazar: Jules Payot Cevirmen: Hakan Alp Yayınevi: Yakamoz Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 272 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052973394