Jean-Jacques Rousseau (1712-1778): Aydınlanma doneminin en onemli romantik duşunurudur. 1750'de yazdığı Bilimler ve Sanatlar Uzerine Soylev adlı kitapcığı Dijon Akademisi tarafından odullendirildi. Beş yıl sonra yazdığı İnsan arasındaki Eşitsizliğin Kaynağı ile yine dikkatleri uzerine cekti. Toplum Sozleşmesi yayınlandığı gunden bu yana toplumsal yaşama dair temel eserlerden biri sayılmaktadır. Rousseau, ana babaların cocuklara karşı olan gorevlerini anlattığı Emile'de sadece cocuk eğitimini ele almakla kalmamış, yaşadığı donemin sosyal, siyasal ve dinsel kurumlarının da carpıcı bir eleştirisini yapmıştır. Yaşar Avunc (1927): İ.U. Edebiyat Fakultesi Frnasız ve Roman Filolojisi bolumunu bitirdi. 1952-1954 yılları arasında Sarre (Saarland) Universitesi Avrupa Enstitusu'nde eğitim gordu. Bankacılık yaptığı sırada şube mudurluğunden yonetim kurulu uyeliğine kadar ceşitli kademelerde gorev aldı. Bir sure Turk Fransız Kultur Derneği başkanlığını yuruttu. Arasında H. Bergson, M. Tournier, H. de Balzac, J. Genet, A. de Saint-Exupery, J.J. Rousseau'nun da bulunduğu pek cok Fransız yazar ve duşunurden otuzun ustunde eseri Turkceye cevirdi. Ceviri Derneği 2008 Onur Odulu'nu kazandı.

Kitap Adı: Emile - Ya da Eğitim Uzerine - Hasan Ali Yucel Klasikleri Yazar: Jean - Jacques Rousseau Yayınevi: İş Bankası Kultur Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 758 Ebat: 12,5 x 20,5 İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789944885997