
Han'ın kitabı, eski toplumlardan gunumuze şiddetin tarihsel değişiminin temel uğraklarını tespit eden felsefi bir anlatı. Yazar bunu yaparken şiddetin tarih boyunca inatla kalıcılık gostermesini araştırmış bir dizi duşunure, Sigmund Freud, Carl Schmitt, Walter Benjamin, René Girard, Giorgio Agamben, Gilles Deleuze, Michael Hardt ve Antonio Negri'nin tezlerine eleştirel bir gozle uğrayarak kısa ve ozlu bir hikÂye kuruyor. Şiddetin Topolojisi, bakış acımızı tekrardan sorgulamamıza ve değiştirmemize neden olan o kısa ama etkili felsefi uyarılardan biri.
"Gec modernitenin başarıya ve performansa odaklı oznesi, kendi dışın-daki bir iktidar kurumunun baskısına maruz kalmadığı olcude ozgurdur. Ama gercekte bir kul kadar da ozgurlukten yoksundur. Dış baskı nihayet aşıldığında, icerideki basınc devreye girer. Başarıya ve performansa odaklı yaşayan ozne, bir depresyon geliştirir. Şiddet azalmadan surmektedir. Yalnız ağırlık noktası iceri kaymıştır. Egemenlik toplumundaki kelle alıcı kuvvet yani dekapitasyon, disiplin toplumundaki deformasyon ve başarı ve performans toplumundaki depresyon, şiddetin topolojik donuşumunun birer aşamasıdır. Şiddet giderek icselleştirilir, ruhsallaştırılır ve boylelikle gorunmez hale gelir. Giderek Oteki'nin veya Duşman'ın olumsuzluğunu uzerinden atar ve insanın kendisine yonelir."
-Byung-Chul Han-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 152
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık
Kitap Adı: Şiddetin Topolojisi Yazar: Byung - Chul Han Yayıma Hazırlayan: Semih Sokmen Cevirmen: Dilek Zaptcıoğlu Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786053160472