
"Bu kitabı belki de bir tek, icinde dilegelen duşunceleri-ya da benzer duşunceleri–kendisi de zaten bir kez duşunmuş birisi anlayacak.–Bir oğretici kitap değil, boylece. Anlayarak okuyan tek bir kişiye zevk verebilirse, amacına ulaşmış olacak.
Kitap felsefe sorunlarını ele alıyor ve–sanıyorum–gosteriyor ki, bu sorunların soru olarak ortaya cıkmaları, dilimizin mantığının yanlış anlaşılmasına dayanır. Kitabın butun anlamı, şuna benzer bir sozde toplanabilir : Soylenebilir ne varsa, acık soylenebilir ; uzerine konuşulamayan konusunda da susmalı.
Kitap boylece, duşunmeye bir sınır cizmek istiyor, ya da, daha cok–duşunmeye değil, duşuncelerin dilegetirilişine : Cunku duşunmeye bir sınır cizmek icin, bu sınırın iki yanını da duşunebilmemiz gerekirdi (yani duşunulmeye elvermeyeni duşunebilmemiz gerekirdi).
Sınır, oyleyse, yalnızca dilin icinde cizilebilecektir, ve sınırın otesinde kalan da, dupeduz sacma olacaktır." –Ludwig Wittgenstein.
Tractatus'un 1933'te son bicimini almış Routledge basımı Almanca metninin tıpkıbasımı ile Oruc Aruoba'nın Turkce cevirisi yer alıyor kitapta. Bu Metis baskısı kitabın dorduncu basımı. Tractatus'un yanı sıra, bakışımlı, karşılaştırmalı bir okuma sağlayabilmek icin Wittgenstein'ın sonraki doneminin urunu olan Felsefi Soruşturmalar'ı da yeni bir Turkce ceviriyle yayımlayacağız.
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık
Kitap Adı: Tractatus Logico-Philosophicus Yazar: Ludwig Wittgenstein Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2006 Dil: Turkce Barkod: 9789753425599