“Sadece dumduz ve apacık konuştuğum icin bile nefretlerini kazanacağım. Onların bu nefreti dahi benim haklı ol­duğumu gosteren bir sebep değil midir?”

Felsefenin yapıtaşlarından Sokrates, ardında yazılı hicbir kaynak bırakmamış olsa da, oğrencisi Platon sayesinde onun duşuncelerine erişme imkÂnı buluruz. Sokrates’in Savunması da, onun gencleri olumsuz etkilediğine ve dinsizliğe sevk ettiğine dair iddialar karşısında kendini savunduğu mahkeme konuşmasına dayanır.
Mahkemedeki tanıklardan biri olan Platon, Sokrates’in olumunden kısa bir sure sonra bu metni kaleme alarak onu yuzyıllar boyu Sokrates hakkındaki bilgileri taze kılacak şekilde olumsuzleştirmiştir.

“Benim gitme vaktim yaklaşıyor, artık ayrılmak zorundayız… Ben oleceğim, sizlerse yaşamaya devam edeceksiniz. Hangisinin daha iyi olduğunu yalnızca Tanrı bilir.”
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sokrates'in Savunması Yazar: Platon Cevirmen: Utku Kabaş Yayınevi: Ren Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Baskı Sayısı: 1. Basım İlk Baskı Yılı: 2018 Sayfa Sayısı: 64 Ebat: 12,5 x 19,5 Dil: Turkce ISBN: 9786056868740