İroni nedir? Sadece bir soz, yani retorik olgusu mu? Peki Batı felsefesiyle kuruluşundan beri nasıl bir ilişkisi vardır? Sokrates'te ironinin işlevi nedir? Edebiyatta, sanatta nasıl kullanılmıştır? İroni yalan mıdır? Hakikatle ne tur bir bağı vardır? RiyakÂrlıkla, sinizmle, skandalla nasıl ilişkilenir? Tuzakları nelerdir? Yanılsamaların can duşmanı ironiye muhatap olan, karşısındakinin soylemek istediğini anlamakla ne yapmış olur?
"Ucucu", ele avuca sığmaz şeylerin filozofu Vladimir Jankélévitch, bu sorulara cevap aradığı kitapta, bilincin bilinci ya da farkındalık olarak kavradığı ironiyi muziğe ozel gondermeler eşliğinde butun yonleriyle ele alıyor. İroniden nasipsiz de olmayan uslubunun akıcılığıyla birlikte duşuncesinin hareketini takip etmek bir zevk haline geliyor.
Felsefe, edebiyat ve duşunce tarihiyle ilgilenen okurlarımızın zevkle okuyacağına inanıyoruz.

(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: İroni Yazar: Vladimir Jankelevitch Cevirmen: Yunus Cetin Yayınevi: Metis Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 192 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053162063